Алфа БК Универзитет
Академија уметности
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Факултети / Академија уметности

Академија уметности

Академија уметности у Београду ужива дводеценијски углед акредитоване високошколске установе која своје студенте припрема за глобални свет професионализоване драмске и аудиовизуелне уметности.

Академија уметности

више информација сазнајте на вебсајту Факултета

akademijaumetnosti.edu.rs

Узимајући у обзир брзину развоја науке и тенологије, сугестије студената, сопствена знања и искуства и пратећи траг Европске зоне високог образовања, Академија је акредитовала иновиране студијске програме основних и мастер академских студија, додајући им нови квалитет:

  • основне академске студије (ЕСПБ 240) - Глума, Фотографија и камера, Филмска и ТВ режија и монтажа, Музичка продукција и дизајн звука, Продукција у уметности и медијима.
  • мастер академске студије (ЕСПБ 60) - Уметност документарних форми, Мултимедијално сценско стваралаштво, Фотографија и камера, Компјутерска музика и мултимедији, Креирање имиџа у уметности и медијима.

По узору на елитне уметничке академије широм света, Академија уметности својим студентима омогућује максимално испољавање способности и талената, као и развијање личних интересовања и иницијатива за реализацију различитих уметничких задатака. То су само неки од разлога који су омогућили да студенти Академије током свог школовања са успехом наступају на сценама наших најугледнијих театара, снимају, режирају и монтирају игране, документарне филмове и телевизијске емисије, радио драме, да се њихови драмски текстови изводе на позоришним сценама и бивају уврштени у редовне репертоаре водећих српских позоришта, да њихова фотографска остварења буду изложена у угледним галеријама и красе промотивне материјале најзначајнијих домаћих и светских компанија, да пројектима на којима раде обезбеде неопходна средства, људство, реквизите, технику и постану велики продуценти...

На Академији уметности дипломирало је преко 1200 студената, који су већ током свог школовања освојили више од 240 домаћих и међународних награда и признања у области филмског, позоришног и телевизијског стваралаштва.

Предавачи на Академији уметности су једни од најеминентнијих уметника и професора у нашој земљи, чији углед, уметничко стваралаштво и педагошки рад из године у годину опредељује све већи број студената који уписују наш факултет. Међу њима су и Мирјана Карановић, Драгана Варагић, Тихомир Станић, Горан Јевтић, Милан Нешковић, др Вељко Ђурић, Драгољуб Елчић, др Јована Николић, др Дејана Прњат, Стеван Филиповић, Драшко Плавшић, мр Предраг Кајганић, др Ива Драшкић Вићановић, др Светлана Безданов Гостимир, др Милан Радовановић, др Весна Крчмар, др Душан Петровић, др Милица Ђуров...

Својим студентима обезбеђујемо савремену опрему и адекватне просторе за богату уметничку, научну и стручну сарадњу негујући окружење које омогућава да се већина постигнућа успешно оствари у креативној размени.