Алфа БК Универзитет
Факултет за менаџмент у спорту
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Факултети / Факултет за менаџмент у спорту

Факултет за менаџмент у спорту

Визија Факултета за менаџмент у спорту је јединствена лидерска позиција на тржишту високог образовања у припреми и обуци менаџера за успешне каријере у брзо растућој и конкурентној индустрији спорта. Квалитет, тежња ка изврсности, формирање и ширење знања најважнији су наши приоритети.

Факултет за менаџмент у спорту

више информација сазнајте на вебсајту Факултета fms.alfa.edu.rs

Наша мисија је да обезбедимо висок квалитет образовања и понудимо најбоље могуће услове за наше студенте како би проучавали пословање у спорту и развијали стручно- теоријска и практично употребљива знања неопходна у обављању менаџерских активности.

Настава се одвија у опремљеном простору АЛФА универзитета уз примену савремених техничких средстава. Факултет реализује богату стручну праксу у водећим спортским организацијама, савезима, клубовима и другим институцијама (Спортски савез Србије, Атлетски клуб Партизан, Ватерполо клуб Партизан, Веслачки клуб Партизан, Веслачки савез Србије, Фудбалски савез Србије, КК Партизан, Бициклистички савез Србије и др.)

Оно што Факултет чини јединственим и препознатљивим јесте: рад у малим групама, учење кроз студије случаја, индивидуални програми у раду са врхунским спортистима, менторски рад, туторски рад, неговање припадности Факултету, угледни професори са богатим искуством стеченим у пракси, могућност запослења у току студија, гостујући предавачи, пратећи садржаји (спортске манифестације, турнири, фитнес програми и др.) у сарадњи са спортским друштвима и националним спортским савезима.

Најбоља препорука факултета су наши бивши и садашњи студенти, врхунски спортисти и познати спортски радници: Н. Грбић, С. Бошкан, Д. Икодиновић, А. Шапић, В. Вујасиновић, А. Ћирић, Д. Савић, Ј. Типсаревић, Б. Пековић, А. Прлаиновић, Ж. Гоцић, С. Дабић, М. Савовић, В. Авдаловић, К. Перовић, У. Трипковић, Л. Богдановић, М. Јарић, З. Ерцег, Н. Стефановић, Г. Буњевчевић, С. Илић, Д. Пешић, М. Ковачевић, З. Терзић, М. Шилобад, М. Бошковић, Н. Мартаћ, И. Којић, З. Каракашевић, Ј. Поповић, Ц. Никитовић, Н. Хигл и многи други.

Успешно представљање Факултета за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета на Сајму спортаВЕСТ, 01.12.2015.

Факултет за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета био је један од учесника Сајма спорта, највећег спортског догађаја године, који је после три дана и рекордне посећености свечано затворен у недељу.

Гостујуће предавање, др Владимир Борковић

Гостујуће предавање, др Владимир БорковићВЕСТ, 09.12.2015.

Данас је на Факултету за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета одржано гостујуће предавање др Владимира Борковића, спортског психолога, члана стручног штаба шампиона са Новог Зеланда, консултанта ФИФЕ и УЕФЕ у пројектима који се тичу социјалне димензије спорта.

Право у спорту – 9.12.2015 припрема за колоквијум и испитВЕСТ, 08.12.2015.

У среду, 09.12.2015 године,  у сали А5, уместо вежби одржаће се предавање и припрема за колоквијум и испит из предмета Право у спорту код проф. Илије Гаљка.

Душко Пјетловић – најбољи на светуВЕСТ, 16.12.2015.

Дипломац Факултета за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета,

Душко Пјетловић проглашен је за најбољег играча света у избору америчког часописа "Swimmingworld".