Алфа БК Универзитет
Вести
  • вебсајтови
    факултета

Вести

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА ВЕСТ, 21.09.2018.

Позивамо Вас да присуствујете

СВЕЧАНОЈ ДОДЕЛИ ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА

Свечаност ће се одржати у среду, 26. септембра 2018. године са почетком у 18 часова у клубу "Јелена", Генерала Штурма 1, Београд

Биће нам велико задовољство да својим присуством увеличате овај догађај.

Међународни сусрети писаца на Алфа БК УниверзитетуВЕСТ, 18.09.2018.

Представљање поезије угледних турских песника на Факултету за стране језике

Испитни рок ОКТОБАРВЕСТ, 12.09.2018.

Поштовани студенти,

Пријава испита за Октобарски испитни рок почиње 24.09.2018. године и траје до 28.09.2018. године.

Студенти који пријављују испите током испитног рока плаћају накнаду у висини од 1.000 динара.

Октобарски испитни рок почиње 01.10.2018. године и завршава се 10.10.2018. године.

Промоција књиге Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине Будинчић

Промоција књиге Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине БудинчићВЕСТ, 11.09.2018.

Алфа БК Универзитет и Факултет за стране језике позивају Вас на представљање новог издања едиције „Нови видици“ Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине Будинчић.

Разговор о књизи одржаће се у Библиотеци града Београда, у уторак 11. септембра, у 19 сати.

На промоцији ће говорити проф. др Милош Ковачевић (рецензент), проф. др Маја Ћук (у име издавача), Радослав Симић (спортски новинар) и ауторка.

Фудбалски репрезентативац Републике Србије Душан Тадић дипломирао на Факултету за менаџмент у спорту.ВЕСТ, 05.09.2018.

Фудбалски репрезентативац Републике Србије и фудбалер Ајакса Душан Тадић дипломирао је на Факултету за менаџмент у спорту Алфа БК универзитета. 

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…ВЕСТ, 04.09.2018.

Година 2018. је започела са  претпоставком да ће Србија увозити наставни кадар из математике, физике и енглeског језика.

Већ након девет месеци смо сведоци да је бојазан била оправдана. Услед нагле тенденције за бољом исплативошћу, бројни наставници основних и средњих школа  из поменутих предмета у Београду и Новом Саду су се увелико преорјентисали за ИТ сектор.

Градови из унутрашњости Србије или они у Војводини попут Сомбора, Суботице, Апатина и Зрењанина последњих година улажу велике напоре да би дошли до наставника математике, физике и енглеског језика. Тако је Градско веће Пожаревца ове године расписало конкурс за доделу 65 стипендија за студенте дефицитарних занимања, међу којима су професори математике, физике, хемије, биологије, информатике, разредне наставе, виолине и етномузикологије.

КОНКУРС за избор у звање и заснивање радног односа наставника са пуним радним временомВЕСТ, 22.08.2018.

АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТ

објављује

КОНКУРС

за избор у звање и заснивање радног односа наставника са пуним радним временом

Испитни рок - СЕПТЕМБАРВЕСТ, 16.07.2018.

Поштовани студенти,

Пријава испита за септембарски испитни рок почиње 28.08.2018. године и траје до 04.09.2018. године.

Септембарски рок почиње 05.09.2018. и завршава се 20.09.2018. године.

                                                                            Студентска служба

Анкета Министарства просвете, науке и технолошког развојаВЕСТ, 15.07.2018.

Ова анкета има за циљ осмишљавање обуке о академском интегритету, те јачање свести о академском интегритету и плагиаризму у Србији. Учествовање је анонимно и добровољно и не постоји никаква могућност да се одговори повежу са Вама лично. Резултати истраживања биће употребљени у научне сврхе. Учешћем дајете пристанак да се резултати користе на горе наведени начин. Потребно је 5-10 минута да се одговори на анкету.

Анкета за професоре и асистенте

Анкета за студенте

Молимо вас да на анкете буде одговорено најкасније до 20. августа.

Посета Шандонг универзитета за спорт Алфа БК универзитету

Посета Шандонг универзитета за спорт Алфа БК универзитету ВЕСТ, 07.07.2018.

3. јула 2018. године имали смо изузетну част и задовољство да на нашем АЛФА БК универзитету угостимо делегацију са Шандонг универзитета за спорт (Shandong sport University). Делегацију су сачињавали: Wang Yi, Secretary of Party Committete, SSU,ZHOU Mengxiang, Director, Students Affairs Department, SUU, ZHANG Jingzhi, Dean, School of Competive, Sports and Phzsical Education, SSU, HE Qing, Head, Education Department, China National Football Academz and China National Basketball Department SSU, DU Tao, Director, General Office of Rizhao Campus, SUU, Zoran Bogdanović, Starling enterprise limited (Sport menagment), које су, као домаћини АЛФА БК универзитета, дочекали: генерални менаџер АЛФА БК универзитета, Јадранка Јаковљевић, проректор за наставу, проф. др Миљана Барјактаревић, декан Факултета за менаџмент у спорту проф. др Драган Животић, емеритус проф. др Ђорђе Мачванин и уважени професори АЛФА БК универзитета. Чланопви делегације из Кине представили су се промотивним филмом, који је садржајно и на врло атрактиван и уверњив начин приказао рад, квалитет и величину овог престижног Универзитета. Највећи акценат и пажња, у поменутом промотивном материјалу, посвећена је Академији за фудбал и кошарку, на које су колеге са Шандон универзитета посебно поносни. Након упознавања са радом колега из Кине, асистент на Факултету за финансије, банкарство и ревизију, Срећко Бачевац је имао је част да уваженим гостима презентује рад АЛФА БК универзитета, са посебним освртом на наш Факултет за менаџмент у спорту, за који су гости показали највеће интересовање и жељу за евентуалном сарадњом.

Кoшaркaшки рeпрeзeнтaтивaц Србиje и игрaч Сaкрaмeнтo Кингсa Бoгдaн Бoгдaнoвић, мaстeрирao je нa Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на Aлфa БК унивeрз...

Кoшaркaшки рeпрeзeнтaтивaц Србиje и игрaч Сaкрaмeнтo Кингсa Бoгдaн Бoгдaнoвић, мaстeрирao je нa Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на Aлфa БК унивeрз...ВЕСТ, 06.07.2018.

Познати кошаркашки репрезентативац Србије и играч Сaкрaмeнтo Кингсa, Бoгдaн Бoгдaнoвић, успешно је одбранио мастер рад на тему "Meнaџмeнт кoшaркaшкoг клубa Сaкрaмeнтo Кингс", на Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на нашем Aлфa БК унивeрзитeту. Његов jeднoгoдишњи бoрaвaк у клубу, као и нoвa искуствa пoмoгли су му да непроцењиву праксу прeтoчи у мaстeр рaд који, поред тога што сaдржи aнaлизу рaдa мeнaџмeнтa jeднoг НБA лигaшa, правећи компарације са другим клубовима у којима је играо, даје и детаљан опис кaкo клуб функциoнишe у oргaнизaциoнoм смислу, мaркeтнингу и трeнaжнoj тeхнoлoгиjи. Управо је ово оно што нудимо нашим студентима, а што је Богдан научио на Факултету за менаџмент у спорту, да уз помоћ најбољих услова за развој стручно - теоријских и у пракси примењених знања успешно управљају и у спорту. 

Креативност у пракси кроз CreARcTivity пројекат

Креативност у пракси кроз CreARcTivity пројекатВЕСТ, 22.06.2018.

Традиционална изложба креативних радова на Факултету за стране језике

Научна конференција "ЈЕЗИК, КЊИЖЕВНОСТ И ЕМОЦИЈЕ" окупила научнике и уметнике из целог светаВЕСТ, 01.06.2018.

Научна конференција "Језик, књижевност и емоције", привукла је велики број научника и уметника. Имали смо прилику да угостимо више од 60 колега из земље и иностранства – Русије, Пољске, Украјине, Румуније, Норвешке, Турске, Грузије, Алжира, Нигерије, Гане, Ирана, Сједињених Америчких Држава, Индије, Малезије, Бразила, као и из суседних земаља – Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине. 

Емир Бекрић - дипломац Факултета за менаџмент у спорту Алфа БК универзитета!

Емир Бекрић - дипломац Факултета за менаџмент у спорту Алфа БК универзитета!ВЕСТ, 31.05.2018.

Данас је на Факултету за менаџмент у спорту Алфа БК универзитета дипломирао Емир Бекрић!

"Значај повезаности стручног рада и ПР активности у раду атлетског клуба", под менторством проф.др Драгана Животића, декана ФМС-а, је тема коју је данас успешно одбранио наш познати атлетичар!

Округли сто - Енергетска ефикасност објеката у функцији одрживог развојаВЕСТ, 29.05.2018.

На нашем Универзитету, у оквиру циклуса предавања „АЛФА БК ПОГЛЕДИ“ 29.05.2108. године одржан је други округли сто на тему

Енергетска ефикасност објеката у функцији одрживог развоја“.

Округли сто је отворио проф.др Милован Живковић, професор на нашем новом акредитованом мастер програму Енергетска ефикасност у зградарству, док се, испред АЛФА БК универзитета, поздравним речима, обратио проректор за науку, проф. др Александар Прњат.

Преминуо Душан Ђоковић, оснивач и председник Академије уметности у Београду

Преминуо Душан Ђоковић, оснивач и председник Академије уметности у БеоградуВЕСТ, 28.05.2018.

Са великом тугом Вас обавештавамо да је јуче, у 73. години живота, преминуо г. Душан Ђоковић, оснивач и председник Академије уметности АЛФА БК универзитета у Београду.

Испитни рок ЈУН-ЈУЛВЕСТ, 14.05.2018.

Поштовани студенти,

пријава испита за Јунски испитни рок почиње 23.05.2018. године и траје до 07.06.2018. године.

Студенти могу такође, да пријављују испите за јунски испитни рок од 07.06.2018- 12.06.2018. г., али уз плаћање накнаде у висини од 1.000,00 динара.

Јунски рок почиње 15.06.2018. и завршава се 25.06.2018. године.

-------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Пријава испита за Јулски испитни рок почиње 26.06.2018. године и траје до 30.06.2018. године.

Јулски рок почиње 02.07.2018. и завршава се 10.07.2018. године.

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоцијеВЕСТ, 11.05.2018.

Факултет за стране језике 18. и 19. маја на Алфа БК универзитету по седми пут организује међународну научну конференцију из области студија језика и књижевности. Тема овогодишње конференције, Језик, књижевност и емоције, привукла је велики број научника и уметника, тако да ћемо имати прилике да угостимо више од 60 колега из земље и иностранства – Русије, Пољске, Украјине, Румуније, Норвешке, Турске, Грузије, Алжира, Нигерије, Гане, Ирана, Сједињених Америчких Држава, Индије, Малезије, Бразила, као и из суседних земаља – Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине. 

Асистент Алфа БК универзитета - модератор и предавач на конференцији "Савезови дани спорта" на Економском факултету Универзитета у Београду.

Асистент Алфа БК универзитета - модератор и предавач на конференцији "Савезови дани спорта" на Економском факултету Универзитета у Београду.ВЕСТ, 07.05.2018.

Нa Eкoнoмскoм фaкултeту у Бeoгрaду 25. и 26. aприлa oдржaнa je првa кoнфeрeнциja “Сaвeзoви дaни спoртa”, кojу je рeaлизoвaлa студeнтскa oргaнизaциja Сaвeз студeнaтa Eкoнoмскoг фaкултeтa. Циљ кoнфeрeнциje биo je eдукaциja млaдих o знaчajу мeнaџмeнтa у спoрту, кao и упoзнaвaњe сa стaњeм у српскoм спoрту и њeгoвoj пoзициjи у oднoсу нa свeт.

Oвa кoнфeрeнциja oкупилa je oкo 200 студeнaтa кaкo сa фaкултeтa дoмaћинa, тaкo и сa других фaкултeтa Унивeрзитeтa у Бeoгрaду кao штo су: Фaкултeт спoртa и физичкoг вaспитaњa и Фaкултeт пoлитичких нaукa и привaтних унивeрзитeтa: Aлфa БК, Meтрoпoлитaн, Сингидунум и Фaкултeт  зa примeњeни мeнaџмeнт, eкoнoмиjу и финaнсиje.

ИТ сектор у Србији непрестано расте

ИТ сектор у Србији непрестано растеВЕСТ, 03.05.2018.

Према подацима Народне банке Србије о платном билансу за 2017. годину, извоз софтверских услуга достигао је вредност од чак 899 милиона евра, што представља раст од укупно 21% у односу на претходну годину, када је извоз износио 740 милиона евра.

Овакви подаци упућују на то да је у 2017. години ИТ сектор био најздравија привредна грана Србије, са трговинском салдом од 426 милиона евра у плусу, што чини готово половину трговинског салда сектора услуга.

ИТ сектор тако бележи непрекинути раст још од 2007. године, а ово је већ друга година заредом у којој остварује раст од 21%.

Стручна јавност очекује још већи раст извоза ИТ услуга. Ово је уједно и шанса да се привуку страни инвеститори и отворе нова радна места.