Алфа БК Универзитет
Њ.Е. г. Александар Васиљевич Чепурин, почасни доктор Алфа БК универзитета
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Њ.Е. г. Александар Васиљевич Чепурин, почасни доктор Алфа БК универзитета

Њ.Е. г. Александар Васиљевич Чепурин, почасни доктор Алфа БК универзитета

ВЕСТ, 30.11.2016

Њ.Е. г. Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, постао је почасни доктор Алфа БК универзитета и одржао предавање на тему "Међународни односи Републике Србије и Руске Федерације у будућности".

Њ.Е. г. Александар Васиљевич Чепурин, почасни доктор Алфа БК универзитета

Дана 28.11.2016. године у амфитеатру А1 Алфа БК универзитета свечано је додељен почасни докторат Њ.Е. г. Александару Васиљевичу Чепурину, амбасадору Руске Федерације у Републици Србији.

После интонирања химни наших двеју земаља, свечани скуп отворио је представник власника Универзитета, народни посланик г. Драгомир Ј. Карић. Поздравио је присутни дипломатски кор, амбасадоре Белорусије и Катара, професоре, студенте, запослене на Универзитету, представнике медија и других универзитета и пожелео Њ.Е.г. Чепурину добродошлицу у Алфа БК породицу.

Након што је прочитан део богате биографије г. Чепурина, ректор Алфа БК универзитета, проф. др Славко Вукша, доделио му је почасни докторат, а онда је уследило предавање на тему "Међународни односи Републике Србије и Руске Федерације у будућности". Поред речи о актуелним односима наших двеју земаља и њиховој перспективи, г. Чепурин говорио је и о тренутној ситуацији у свету, америчким председничким изборима, Европској унији, а присутнима је испричао и понеку анегдоту из свог дипломатског живота.

Након предавања, уследила су бројна питања студената и новинара, на које је г. Чепурин стрпљиво одговарао. Наши студенти, између осталог, дали су предлог да се у авионима руске националне авиокомпаније, поред разних светских, служе и српска вина и ракије, што је амбасадор лепо дочекао и оставио могућност да се тако нешто и деси у будућности.

Пригодне поклоне г. Чепурину, књигу географа Владимира Карића, аутобиографију Михајла Пупуна и монографију о Владимиру Путину, уручио је г.Карић. 

Алфа БК универзитет и овим сусретом потврдио је добре односе са руским пријатељима и опет показао да образовање превазилази све границе и просторне удаљености.

УВЕК ПРВИ да подржимо будућност своје земље и студената!