Алфа БК Универзитет
ОБУКА ПРОГРАМЕРА ИТАЛИЈАНСКЕ ИТ ФИРМЕ ENGINEERING
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / ОБУКА ПРОГРАМЕРА ИТАЛИЈАНСКЕ ИТ ФИРМЕ ENGINEERING

ОБУКА ПРОГРАМЕРА ИТАЛИЈАНСКЕ ИТ ФИРМЕ ENGINEERING

ВЕСТ, 13.12.2017

Алфа БК Универзитет са задовољством истиче почетак сарадње са еминентном италијанском компанијом Engineering (www.eng.it), чије се регионално представништво однедавно налази у Београду. Амбициозни план ове компаније је да у кратком временском периоду запосли око 200 програмера из Србије.

Запослени програмери Engineeringa од 11. децембра 2017. године на Факултету за информационе технологије Алфа БК Универзитета похађају курсеве из области ИТ технологија и програмирања. Предвиђено је да се полазници савладају следеће програмске језике и технологије:

  • Напредни курс Jave
  • Курс SQL-а
  • Курс JPA
  • HTML и CSS
  • Основе Javascript-а
  • Spring Core/MVC
  • Angular 2+ framework.

Обука једне групе од 15 полазника трајаће 25 радних дана, 8 часова дневно. Циљ је да ову врсту обуке прође неколико група запослених, тако да ће предавања бити реализована током дужег временског периода. Након реализације обуке полазници ће бити оспособљени за примену стечених знања обзиром да је акценат стављен на реалне проблеме из праксе.

Ова сарадња потврђује колико је велико интересовање страних компанија за програмере из Србије. Уједно, ово је и несумњива потврда и признање за висок квалитет Алфа БК Универзитета, односно његовог Факултета за информационе технологије коме је указано поверење да реализује поменуте курсеве.

Италијански Engineering је једна од многобројних компанија чији ће запослени проћи обуку на Факултету за информационе технологије и тиме стећи компетенције и одговарајуће вештине и знања неопходна за успешну ИТ утакмицу. Такође, ово је прилика да се наши студенти Факултета информационих технологија, али и других факултета Алфа БК Универзитета афирмишу и запосле у једној реномираној европској софтверској компанији.

Алфа БК Универзитет верује да ће сарадња са Engineering-ом бити на обострано задовољство и да ће одговорити на очекиване захтеве. Полазницима курса желимо успешно савладавање градива предвиђеног планом обуке.