Алфа БК Универзитет
Позивница за представу "Три гвинеје"
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Позивница за представу "Три гвинеје"

Позивница за представу "Три гвинеје"

ВЕСТ, 19.03.2018

Велико нам је задовољство да вас позовемо на представу „Три гвинеје“, сценске адаптације прва два дела истоименог есеја Вирџиније Вулф, са додатом поезијом песника Вилфреда Овена.

У поменутом есеју Вирџинија анализира друштвени положај жена и моћ коју оне имају у друштву. Посебан фокус је на образовању и његовом односу према милитаризму, што се симболично одражава и у називу есеја. Гвинеја је новчић који се ковао од злата из афричке колоније све до 1816. године, а прилагао за унапређење образовања жена у Енглеској.

Позивница за представу "Три гвинеје"

У својој књижевности, Вирџинија Вулф је неконвенционалним приступом увела феминистичку перспективу и на тај начин створила икону интелектуалке, обојену душевним ранама, лудилом, депресијом, кризом идентитета и трагичним крајем - самоубиством. 

Представа „Три гвинеје“, у режији Бојана Милосављевића је настала као плод тромесечне позоришне радионице „Креативно читање текста“ намењене средњошколкама, као производ тимског рада и креативности. Радионица,  на којој је учествовало 15 девојака из неколико београдских средњих школа, укључујући Филолошку, XII и V београдску гимназију и балетску школу „Лујо Давичо“.

Први пут је изведена у  Дечијем културном центру „Мајдан“ у Београду,  а остварила је бројна гостовања и учешћа на међународним фестивалима и конференцијама.

Сада имамо част да вас позовемо на ново њено извођење у среду 21. марта у 18ч, на Алфа БК Универзитету, сала А1, у улици Палмира Тољатија 3, 11070, Нови Београд.

Добро нам дошли!