Алфа БК Универзитет
Стефано Пилото, угледни италијански професор, одржао је предавање на Алфа БК Универзитету
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Стефано Пилото, угледни италијански професор, одржао је предавање на Алфа БК Универзитету

Стефано Пилото, угледни италијански професор, одржао је предавање на Алфа БК Универзитету

ВЕСТ, 25.03.2019

Угледни професор историје међународних односа и историје процеса европских интеграција Стефано Пилото (Stefano Pilotto), са MIB Trieste School of Management Универзитета у Трсту (Италија), одржао је у четвртак 21.03.2019. године, предавање студентима Алфа БК Универзитета на тему: „The business and political future of Europe and the Western Balkan countries between integration and protection of the national identities”.

U свом предавању, професор Пилото изложио је студентима Алфа БК Универзитета потенцијални утицај процеса европских интеграција земаља Западног Балкана на очување националног идентита. Он је разматрао алтернативе политичке будућности целе Европе у светлу чињенице да јачања уније европских замаља може да доведе до губитка националног идентитета. . 

Током и након предавања,проф. др Стефана Пилота,  студенти и њихови професори били су у могућности да постављају питања  на теме трговине, економије, имовинско-правних односа, запошљавања, као и социјалних и људских права. Једно од питања о којем се после предавања дискутовало је и да ли је и шта би Србија добила, а шта изгубила уласком у Европску Унију.

На крају предавања угледни професор разменио је контакте са студентима Алфа БК универзитета,  са жељом да свако од њих буде слодобан да му се обрати за професионално мишљење из области интеграције земаља Западног Балкана и заштите националних идентитета у овом делу Европе.

Као и до сада, Алфа БК Универзитет ће позивати угледне професоре из земље и иностранства са циљем  да нашим студентима преносе  сазнања из својих најновијих истраживања. 

Алфа БК Универзитет