Алфа БК Универзитет
Учешће на Међународном сајму књига
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Учешће на Међународном сајму књига

Учешће на Међународном сајму књига

ВЕСТ, 22.10.2018

Међународни сајам књига ће од 21. до 28. октобра, на Београдском сајму окупити више од 500 домаћих и страних излагача. На 63. Међународном сајму који се, ове године, одржава под слоганом "Радост читања", представиће нам се аутори и дела из Краљевине Мароко, земље почасног госта. Сајамски програм биће посвећен савременој српској и светској књижевности, теоријској мисли у области духовних дисциплина и књижевном преводилаштву. 

На сајму ће учествовати и издавачи из Белорусије, Босне и Херцеговине, али и из Републике Српске, затим из Ирана, Јапана, Кине, Мађарске, Румуније, Русије, Словеније, САД, Украјине, Хрватске, Црне Горе и Швајцарске.
Излагачи ће издања представити у халама Београдског сајма 1, 1а, 2а, 2ц и 4, где ће бити и дискусије и предавања о књижевности, издаваштву, друштвеној ситуацији и обележавању јубилеја.

И ове године, као и претходних, на Међународном сајму књига биће представљена, у оквиру излагачеке делатности Карић фондације, која се готово две деценије бави издаваштвом, и дела чији је издавач АЛФА БК универзитет.

Промоција нових издања Алфа БК универзитета одржаће се на штанду Карић фондације у понедељак 22.10.2018. у 18 часова, када ће наш угледни професор, емеритус АЛФА БК универзитета , проф. др Љубомир Маџар, уз подршку нашег проф. др Александра Прњата, представити своју нову књигу “ЛИБЕРАЛИ И ОНИ ДРУГИ, алтернатива која то није”.

У уторак, 23.10.2018.године, такође у 18 часова, ново издање РЕЧИ, часописа за језик, књижевност и културу, као и нови Зборник радова са годишње међународне научне конференције, представиће професорке са Факултета за стране језике проф. др Андријана Ђордан и проф. др Мелина Николић, као и деканка истоименог Факултета проф. др Маја Ћук.