Алфа БК Универзитет
ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…

ВЕСТ, 04.09.2018

Година 2018. је започела са  претпоставком да ће Србија увозити наставни кадар из математике, физике и енглeског језика.

Већ након девет месеци смо сведоци да је бојазан била оправдана. Услед нагле тенденције за бољом исплативошћу, бројни наставници основних и средњих школа  из поменутих предмета у Београду и Новом Саду су се увелико преорјентисали за ИТ сектор.

Градови из унутрашњости Србије или они у Војводини попут Сомбора, Суботице, Апатина и Зрењанина последњих година улажу велике напоре да би дошли до наставника математике, физике и енглеског језика. Тако је Градско веће Пожаревца ове године расписало конкурс за доделу 65 стипендија за студенте дефицитарних занимања, међу којима су професори математике, физике, хемије, биологије, информатике, разредне наставе, виолине и етномузикологије.

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…

Због тога смо одлучили да Вас обавестимо да Алфа БК Универзитет, међу својим факултетима има и Факултет за математику и рачунарске науке где се школују будући наставници математике и информатике. Овај факултет је почео са радом пре три године и широка образовна јавност није у довољној мери упозната са постојањем приватног математичког факултета.

Знајући да већи број не дипломираних математичара ради у школама, мишљења смо да је ова информација изузетно корисна првенствено за њих али и за директоре школа којима је у интересу да добију стручне наставнике.  

У нади да смо Вам указали на нашу мисију у  развоју Ваших нових идеја и стварању нових решења,

 Ваш Алфа БК универзитет