Алфа БК Универзитет
VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције

ВЕСТ, 11.05.2018

Факултет за стране језике 18. и 19. маја на Алфа БК универзитету по седми пут организује међународну научну конференцију из области студија језика и књижевности. Тема овогодишње конференције, Језик, књижевност и емоције, привукла је велики број научника и уметника, тако да ћемо имати прилике да угостимо више од 60 колега из земље и иностранства – Русије, Пољске, Украјине, Румуније, Норвешке, Турске, Грузије, Алжира, Нигерије, Гане, Ирана, Сједињених Америчких Држава, Индије, Малезије, Бразила, као и из суседних земаља – Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине. 

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције

Рад на конференцији одвијаће се у осам секција, током којих ће излагачи представити резултате оригиналних истраживања. Учесници и сви заинтересовани посетиоци имаће прилике да чују саопштења о различитим начинима представљања емоција у књижевности, позоришту и на филму, емоцијама које настају код публике као реакција на уметничко дело, односу између емоција и културе, утицају емоција на педагошки рад и наставни процес, као и многим другим аспектима ове комплексне теме.

Посебно нам је задовољство да најавимо пленарне предаваче, професорку Невену Чаловску Херцог са Факултета за медије и комуникације у Београду, која ће говорити о емоцијама, језику и психотерапији; професора Данијела Дежику са Политехничког универзитета у Темишвару, који ће говорити о емоцијама и превођењу; и књижевницу Лауру Барну из Београда, која ће одржати предавање под називом „Бојење речи“.

У оквиру конференције предвиђена је и пројекција филма The Motel in the Well из 2016. године, ауторки Саре Рајаеи (Sare Rajaei) и Неве Лукић. Са поносом можемо истаћи да смо, током седам година организације годишњих научних скупова, остварили бројне контакте и формирали пријатељства са колегама из различитих крајева света, којима смо захвални на дугогодишњој сарадњи и подршци.

Надамо се да ће и овогодишња конференција бити лепа прилика за нове сусрете, стицање нових знања и успешну размену идеја. Позивамо све заинтересоване посетиоце да дођу на Алфа БК универзитет 18. и 19. маја и придруже нам се у овом значајном догађају.