Алфа БК Универзитет
Конференција
  • вебсајтови
    факултета

Конференција

XIII МЕЂУНАРОДНA НАУЧНA КОНФЕРЕНЦИЈA

« СПОРТ У ТРАНЗИЦИЈИ »

 

Међународна научна конференција Алфа БК универзитета, Факултета за менаџмент у спорту, одржана је тринаести пут под називом „Спорт у транзицији“. Трећу годину заредом конференција је уврштена у календар конференција МОК-а, јер поред традиционалних тема конференције, менаџмент у спорту и менаџмент тренажне технологије, као једна од тема био је и Олимпизам.

Конференцију су отворили декан и председник Организационог одбора Конференције проф. др Драган Животић и Виолета Шиљак, редовни професор и председник Научног одбора Конференције.

Поздравне речи скупу су упутили представници суорганизатора: Факултет спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву – проф. др Алмир Машала, Факултет за физичку културу, спорт и здравље Универзитета Св. Кирил и Методиј у Скопљу – проф. др Иван Анастасовски, продекан за науку, Олимпијски комитет Србије – Милош Миленковић, менаџер међународног програма, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије – Бобана Беријан, Европска секција за историју физичке културе  – ФИЕП – председник секције, проф. др Ненад Живановић.

Прилику да се скупу обрате искористили су и покрајински секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић.

У оквиру програма Конференције уприличен је и свечани чин потписивања уговора о споразумној сарадњи између Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Републике Србије кога представља др Данијел Жупић и Факултета за менаџмент у спорту Алфа БК Универзитета кога представља декан ФМС - а проф. др Драган Животић.

Међу 90 учесника који су излагали своје радове у оквиру сесија, одржана су и два пленарна предавања.

Прво пленарно предавање је одржао Проф. др Жарко Костовски, редовни професор Факултета за физичку културу, спорт и здравље Универзитета Св. Кирил и Методиј у Скопљу, под називом „Савремени менаџмент у спорту“.

Друго пленарно предавање са темом „Каријера после спорта“ одржао је Милош Миленковић, менаџер међународног програма ОКС.

Радни део конференције по сесијама је био веома успешан. Размена научних мисли и стручна дискусија по сваком презентованом раду су допринели квалитету рада конференције. Излагачи су изразили своје задовољство о протеклој конференцији. Свој допринос конференцији поред излагача су дали и суорганизатори и медији, на чему се захваљујем.

 

Београд, 30.05.2017. проф. др Виолета Шиљак

Одбори

Организациони одбор

Апстракти

Апстракти морају бити пријављени у прописаном обрасцу за апстракте. Апстракти могу садржати до 3000 знакова укључујући размаке, наслове, имена аутора и институција. Апстракт не може садржати табеле и графиконе, а референце из текста морају бити наведене на крају апстракта и морају се уклопити у 3000 знакова. Сав садржај написан у апстракту је искључиво одговорност аутора. 

Аутори ће мејлом бити обавештени о прихватању апстракта.

Упутство за ауторе

УПУТСТВО ЗА ТЕХНИЧКО УРЕЂЕЊЕ РАДОВА

Зборници

Садржај радова по конференцијама

Контакт

Контакт за конференцију