Алфа БК Универзитет
Вести
  • вебсајтови
    факултета

Вести

ОБAВЕШТЕЊЕ - УПИС

ОБAВЕШТЕЊЕ - УПИСВЕСТ, 16.07.2021.

Студeнти кojи су пoлaгaли приjeмни испит нa Aлфa БК Унивeрзитeт a нису извршили упис мoгу сe уписaти у периоду oд 16.07.2021 дo 30.07.2021.гoдинe у Студeнтској служби Универзитета oд 8 дo 16 чaсoвa.

Испитни рок - СЕПТЕМБАР

Испитни рок - СЕПТЕМБАРВЕСТ, 15.07.2021.

Поштовани студенти,

Септембарски испитни рок биће одржан у периоду од 06.09. до 17.09.2021. године.

Пријава испита  за септембарски испитни рок, у износу од 1.000,00 динара по испиту, почиње 23.08.2021, а завршава се 31.08.2021. године (са овим датумом новац за пријаву испита мора бити на рачуну студента)

Пријава испита ван дефинисаног термина за пријаву износи 2.000,00 динара по испиту, уз обавезан доказ о уплати.

Пријава испита на дан испита износи 3.500,00 динара по испиту, уз обавезан доказ о уплати.

Уколико буде евентуалних измена у терминима одржавања испита, студенти ће бити благовремено обавештени, истицањем обавештења на огласној табли и сајту Универзитета.

У Београду, 15.07.2021. године

Језик, књижевност и будућност - треће позивно писмо

Језик, књижевност и будућност - треће позивно писмо ВЕСТ, 13.07.2021.

Јубиларни међународни научни скуп на Факултету за стране језике.

ПРEДСTAВНИЦИ КOMПAНИJE HUAWEI TECHNOLOGIES CO.,LTD У ПOСETИ AЛФA БК УНИВEРЗИTETУ

ПРEДСTAВНИЦИ КOMПAНИJE HUAWEI TECHNOLOGIES CO.,LTD У ПOСETИ AЛФA БК УНИВEРЗИTETУВЕСТ, 12.07.2021.

Кoмпaниja Huawei Technologies Co.,Ltd у свoм прeдстaвништву у Бeoгрaду инстaлирaлa je Дaтa цeнтaр вeликих пeрфoрмaнси спeциjaлизoвaн зa вeштaчку интeлигeнциjу.  

Дaнa 06.07.2021.гoдинe прeдстaвници кoмпaниje Huawei Technologies Co.,Ltd oдржaли су прeзeнтaциjу у прoстoриjaмa Aлфa БК Унивeрзитeтa у циљу кoришћeњa свoje плaтфoрмe и eдукaциje стручних  прeдстaвникa Aлфa БК Унивeрзитeтa  зa кoришћeњe истe.

Успешан повратак талентованог дефанзивца ФМС на терен

Успешан повратак талентованог дефанзивца ФМС на теренВЕСТ, 12.07.2021.

Страхиња Ераковић млади репрезентативац Србије у фудбалу и првотимац Црвене звезде после повреде на старту пролећне полусезоне напорно je радиo са саиграчима припремајући се у Аустрији за нове изазове у предстојећој сезони. Талентовани дефанзивац и студент друге године Факултета за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета има жељу да се након незгодне повреде на најбољи могући начин афирмише у новој такмичарској сезони, а и да све своје студентске обавезе настави да квалитетно испуњава и у наредној школској години.

Без страха Страхиња у нове спортске и академске подухвате!!!

НАШИ СТУДЕНТИ, НАША СНАГА, OUR STUDENTS, OUR STRENGTH!!!

Репрезентативац  Србије у фудбалу дипломираo нa ФМС

Репрезентативац Србије у фудбалу дипломираo нa ФМСВЕСТ, 08.07.2021.

Некадашњи полазник омладинске школе ФК Партизан, првотимац истоименог клуба и садашња ведета једног од најпопуларнијих клубова италијанске Серије А, Торина, Саша Лукић поред успеха на терену успео је да се на прави начин искаже и у студентској клупи. Стандардни државни репрезентативац у фудбалу дипломирао je на Факултету за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета, исказавши жељу за даљим усавршавањем и наставком школовања на мастер студијама ФМС.

Шпански и други језици Шпаније

Шпански и други језици ШпанијеВЕСТ, 06.07.2021.

Социолингвистички портрет једне европске земље

Кошарка и факултет као једно за Стефана

Кошарка и факултет као једно за СтефанаВЕСТ, 05.07.2021.

Стефан Ђорђевић, велика нада наше кошарке, некадашњи члан КК Црвене звезде и КК ФМП Железника и потенцијални репрезентативац Србије пронашао је нови клуб за који ће наступати наредне сезоне. Млади  крилни центар је одабрао  КК Игокеу из Лакташа, редовног учесника Јадранске лиге, средину у којој ће моћи да у потпуности искористи и презентује свој огроман играчки потенцијал. 

Издања Факултета за стране језике као поклон будућим студентима

Издања Факултета за стране језике као поклон будућим студентимаВЕСТ, 28.06.2021.

Награде на завршном часу припрема за пријемни испит.

На завршном часу припрема за пријемни испит на Факултету за стране језике уручене су награде најбољим полазницима, након провере знања. Будући студенти су на поклон добили публикације објављене у оквиру едиције Нови видици, зборник са традиционалне међународне конференције и часопис Речи.

СТУДЕНТ ФМС НА НОВОМ ПОЧЕТКУ

СТУДЕНТ ФМС НА НОВОМ ПОЧЕТКУВЕСТ, 25.06.2021.

Никола Пејовић је добро познато име љубитељима фудбала из Србије. Млади дефанзивац је био члан омладинске школе Црвене звезде и  Земуна, а прошао је и све млађе селекције националног тима Србије.

Брзо се одлучио да каријеру настави у Италији и тамо је наступао за Емполи и Пистојезе. Након тога су уследиле епизоде у Рудежу, Локомотиви из Загреба и Адмири из Аустрије.

Све ово га није спречило да упише и успешно студира Факултет за менаџмент у спорту, Алфа БК Универзитета и тиме докаже да млади спортисти уз квалитетну физичку вежбу могу у исто време и да се интелектуално надограђују на квалитетан начин. 

Отворена врата на Факултету за стране језике

Отворена врата на Факултету за стране језикеВЕСТ, 22.06.2021.

Разговори са активним и будућим студентима

Факултет за стране језике организује Отворена врата у четвртак 24. јуна од 11:30 до 13 сати. Студенти Факултета, како са основних, тако и мастер студија, имаће прилике да поразговарају са професорима о изазовима које имају у току студирања и својим идејама о унапређењу наставних и ваннаставних процеса.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

ПРИЈЕМНИ ИСПИТВЕСТ, 21.06.2021.

Приjeм дoкумeнaтa кaндидaтa зa упис 2021/22. пoчињe oд  21.06.2021. гoдинe.

Дoкумeнтa сe дoстaвљajу у студeнтску службу  oд 8 дo 16 чaсoвa.

Пoтрeбнo je дoстaвити диплoму, 4 свeдoчaнствa (oригинaлe или oвeрeнe кoпиje), извoд из из књигe рoђeних, увeрeњe o држaвљaнству, oчитaну личну кaрту и 2 фoтoгрaфиje.

Приjeмни испит сe пoлaжe у прoстoриjaмa Aлфa БК Унивeрзитeтa 08.07.2021. гoдинe у 11 чaсoвa.

Потписивање споразума са високообразовним установама у региону

Потписивање споразума са високообразовним установама у регионуВЕСТ, 18.06.2021.

Сарадња са Високом школом за услужни бизнис из Соколца.

На Алфа БК Универзитету је 17. јуна склопљен Споразум о сарадњи између Алфа БК Универзитета и Високе школе за услужни бизнис. Предмет Споразума је међусобна сарадња уговорних страна у циљу унапређења едукативне делатности и пројеката од интереса за обе институције. Документ су потписали проф. др Маријана Јоксимовић, ректор Алфа БК Универзита и др Огњен Бакмаз, директор Високе школе за услужни бизнис.

Припреме за пријемни испит на Факултету за финансије, банкарство и ревизију

Припреме за пријемни испит на Факултету за финансије, банкарство и ревизијуВЕСТ, 18.06.2021.

Факултет за финансије, банкарство и ревизију организује бесплатну припремну наставу за пријемни испит за све будуће студенте заинтересоване да унапреде своје знање и општу информисаност из економије.

Настава се одржава током месеца јуна, средом од 11 часова у амфитеатру 4. Заинтересовани будући студенти могу се пријавити на и-мејл dekanffbr@alfa.edu.rs.

Часови се изводе уживо, уз примену епидемиолошких мера.

СТУДЕНТИ ФМС НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ТОКИЈУ

СТУДЕНТИ ФМС НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ТОКИЈУВЕСТ, 18.06.2021.

Српска репрезентативка у стрељаштву  и будући дипломирани менаџер Факултета за менаџмент у спорту Андреа Арсовић  верује да ће на Олимпијским играма у Токију направити бољи резултат него у Рију и Лондону. Србију ће на Играма у Токију представљати седморо стрелаца, међу њима је и вишеструка европска шампионка и студент Алфа БК Универзитета Андреа Арсовић.

Студенти Факултета за стране језике на обуци за симултано превођење

Студенти Факултета за стране језике на обуци за симултано превођењеВЕСТ, 11.06.2021.

Студенти четврте године Факултета за стране језике имали су прилику да се упознају са основним техникама симултаног превођења и начином рада у преводилачкој кабини. У сарадњи са специјалистичком школом Master Translation, у суботу 05.06.2021. године је за наше студенте организована двочасовна обука за симултано превођење.

Свечана додела диплома основних и мастер академских студија на Алфа БК Универзитету

Свечана додела диплома основних и мастер академских студија на Алфа БК УниверзитетуВЕСТ, 08.06.2021.

Дана 01.06.2021. године, смо се поздравили  са још једном успешном генерацијом дипломаца основних и мастер академских студија Факултета за стране језике, Факултета за математику и рачунарске науке и Факултета информационих технологија Алфа БК Универзитета. Овај дан свечане доделе диплома је био посвећен труду, залагању и стеченом знању наших студената на које смо поносни.

У име оснивача, професора, асистената, сарадника, и свих запослених на Универзитету, желимо да  изразимо захвалност дипломцима и да им пожелимо сваку срећу у животу – да се даље усавршавају, да знање и стручност успешно примењују у раду, и да остану истрајни на свом путу.

Алфа БК Универзитет ће увек бити уз вас!

Бесплатне припреме за пријемни испит на Факултету за стране језике

Бесплатне припреме за пријемни испит на Факултету за стране језикеВЕСТ, 04.06.2021.

Додатна настава након Бесплатног пролећног курса енглеског језика за средњошколце

На Факултету за стране језике су почеле бесплатне припреме за пријемни испит за будуће студенте, током месеца јуна. Настава се изводи четвртком у 10 сати.

Пријава заинтересованих полазника је путем мејла: fsj@alfa.edu.rs.

Часови се реализују уживо, уз мере безбедности.

КАКО ИСКОРИСТИТИ ПАУЗУ У ПРВЕНСТВУ НА ПРАВИ НАЧИН!?!

КАКО ИСКОРИСТИТИ ПАУЗУ У ПРВЕНСТВУ НА ПРАВИ НАЧИН!?!ВЕСТ, 02.06.2021.

Да професионални фудбалери имају и друге преокупације осим  зеленог терена, показао је и један од најбољих играча у домаћем фудбалу у последњих неколико сезона Вељко Бирманчевић. Бивши фудбалер Чукаричког, потенцијални А репрезентативац и нова аквизиција шведског Малмеа искористио је паузу у првенству да дође на свој Факултет за менаџмент у спорту и одговори свим неопходним обавезама редовног студента друге године основних студија. 

Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици

Приказ зборника Факултета за стране језике у ПолитициВЕСТ, 01.06.2021.

Публикација Алфа БК Универзитета у рубрици за културу у угледном дневном листу