Алфа БК Универзитет
Алфа БК Универзитет на међународној конференцији у Русији
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Алфа БК Универзитет на међународној конференцији у Русији

Алфа БК Универзитет на међународној конференцији у Русији

ВЕСТ, 10.12.2021

Научно-стручни скуп и потписивање Споразума о сарадњи у Новосибирску.

Алфа БК Универзитет на међународној конференцији у Русији

Катедра за информационо-аналитичку подршку рачуноводству Факултета за корпоративну економију и предузетништво Новосибирског државног универзитета за економију и менаџмент, одржала је 2. и 3. децембра 2021. године сверуску научно-стручну конференцију, са међународним учешћем, под називом „Проблеми и перспективе развоја информационе подршке менаџменту у контексту дигиталне трансформације привреде“. На пленарном делу конференције учествовали су предавачи из Русије, Јерменије, Индије и Нигерије, а предавање по специјалном позиву је одржала и наша професорка др Јозефина Беке-Тривунац. Тема њеног излагања била је „Тhe concept of value creation in higher education“ („Концепт креирања вредности у високом образовању“).

Поред угледних истраживача из различитих делова света, студенти основних, мастер и докторских студија успешно су излагали своје радове у оквиру одређених секција. Тематски називи секција били су: (1) Савремене тенденције и пeрспективе развоја рачуноводства и ревизије; (2) Информационо-аналитичка подршка одрживом развоју економских субјеката; и (3) Бизнис и дигитализација: представа и реалност.

Конференцију су снимали студенти-новинари којима је проф. др Јозефина Беке-Тривунац дала интервју и позвала их на сарадњу са нашим студентима. У оквиру конференције је организовано и потписивање Споразума о сарадњи између поменуте високообразовне установе у Новосибирску и Алфа БК Универзитета.