Алфа БК Универзитет
Десета међународна научна конференција Факултета за стране језике
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Десета међународна научна конференција Факултета за стране језике

Десета међународна научна конференција Факултета за стране језике

ВЕСТ, 23.09.2021

Језик, књижевност и будућност - јубиларни скуп на Алфа БК Универзитету

Десета међународна научна конференција Факултета за стране језике

Факултет за стране језике 24. и 25. септембра на Алфа БК Универзитету организује јубиларну међународну научну конференцију из области језика и књижевности. Тема овогодишње конференције Језик, књижевност и будућност привукла је велики број учесника, тако да ћемо имати прилике да чујемо излагања више од 50 колега из земље и иностранства – Канаде, Сједињених Америчких Држава, Русије, Норвешке, Филипина, Нигерије, Грузије, Италије, као и из суседних земаља Хрватске, Албаније и Босне и Херцеговине. Рад на конференцији одвијаће се у девет секција, путем онлајн апликација и уживо уз мере безбедности. Учесници и сви заинтересовани посетиоци имаће прилике да чују саопштења о различитим начинима представљања визија будућности у књижевности, концепту будућности у филологији и настави језика, улози традиције у будућности, значају будућности у медијима, средствима комуникације и друштвеним мрежама, као и многим другим аспектима ове комплексне теме.

Посебно нам је задовољство да најавимо пленарне предаваче - проф. емериту Џенис Калик Кифер (Универзитет у Гвелфу, Канада), проф. Џејн Метисон Екстам (Универзитет у Естфолду, Норвешка), проф. др Зорицу Ђерговић-Јоксимовић (Универзитет у Новом Саду, Србија) и проф. др Радмилу Настић (Универзитет у Крагујевцу, Србија). У оквиру конференције је предвиђена и презентација образовне организације Београдска отворена школа (Студије будућности), као и посебна радионица о дистопијској књижевности за студенте од стране ауторке Малавике Шашикумар.

Са поносом можемо истаћи да смо, током десет година организације годишњих научних скупова, остварили бројне контакте и формирали пријатељства са колегама из различитих крајева света, којима смо захвални на дугогодишњој сарадњи и подршци. Надамо се да ће и овогодишња конференција бити лепа прилика за нове сусрете, стицање нових знања и успешну размену идеју.