Алфа БК Универзитет
Језик, књижевност и будућност - треће позивно писмо
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Језик, књижевност и будућност - треће позивно писмо

Језик, књижевност и будућност - треће позивно писмо

ВЕСТ, 13.07.2021

Јубиларни међународни научни скуп на Факултету за стране језике.

Факултет за стране језике (Алфа БК Универзитет у Београду) организује Десету међународну научну конференцију, која ће се одржати 24. и 25. септембра 2021. године. Рок за слање апстраката је продужен до 15. августа 2021. године. У оквиру конференције, имаћемо част да као пленарне предаваче представимо проф. емериту Janice Kulyk Keefer (Универзитет у Гвелфу, Канада) и проф. др Зорицу Ђерговић-Јоксимовић (Универзитет у Новом Саду, Србија).

Циљ скупа је да се концепт будућности сагледа не само у области науке о језику и књижевности, већ да се у оквиру теме представе различити аспекти и из педагошке, филозофске, социолошке и психолошке перспективе. С обзиром на то да је једна од подтема улога традиције у будућности, на посебној пленарној сесији предавања ће одржати и нашa некадашњa деканкa проф. др Нада Тодоров и уваженa професорка проф. др Радмила Настић, које су заслужне за развој науке и усавршавање научног подмлатка Факултета за стране језике.

Надамо се да ће овај јубиларни скуп, као и претходних година, омогућити размену нових идеја и знања, повезати истраживаче из различитих научних и образовних центара, информисати младе и искусније научнике о новим правцима истраживања и подстаћи студенте да уђу у свет научног стваралаштва. Захваљујући нашим колегама и сарадницима који годинама доприносе овом пројекту својим академским постигнућима, креативним приступом научном раду и преданим ангажманом у нашој издавачкој делатности, имамо већ девет квалитетних зборника. Сматрамо да највећу вредност наше конференције, поред њеног научног доприноса, чине трајна пријатељства која смо склопили и која ћемо, надамо се, одржати у будућности.

Пријаве за учешће се достављају путем имејла fsj.conference@alfa.edu.rs. Детаљнији приказ подтема је доступан на страници http://fsj.alfa.edu.rs/Fakultet-za-strane-jezike/Konferencija.