Алфа БК Универзитет
Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици

Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици

ВЕСТ, 02.06.2021

Публикација Алфа БК Универзитета у рубрици за културу у угледном дневном листу

Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици

У штампаним медијима се редовно афирмативно пише о активностима и издавачкој продукцији Факултета за стране језике Алфа БК Универзитета. Тако је 30. маја 2021. у  рубрици за културу угледног дневног листа Политика објављен приказ о Зборнику са осме међународне научне конференције, штампаног 2020. године Језик, књижевност и игра који су уредили проф.др Светлана Томић, доц.др Артеа Панајотовић и проф.др Александар Прњат.

Детаљно је представљен интердисциплинаран приступ теми.  Скренута је пажња да се веза игре, језика и књижевности испитивала у различитим књижевним врстама различитих  националних књижевности, као и у историји, социологији, психологији, екологији, плесу... Пажњу су привукла савремена истраживања, нове  методичке примене у настави, формирање новог студијског програма.

Посебна нам је част што је поменуто и предавање које је прва деканка Факултета за стране језике, проф. др Нада Тодоров, одржала на поменутој конференцији као и приказ фототипског издања књиге (Бранислав П. Милинков Елементарне игре у мом крају) коју је проф.Тодоров  приредила у сарадњи са библиотеком  „Карло Бјелицки“ у Сомбору.