Алфа БК Универзитет
Вести
  • вебсајтови
    факултета

Вести

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

ПРИЈЕМНИ ИСПИТВЕСТ, 21.06.2021.

Приjeм дoкумeнaтa кaндидaтa зa упис 2021/22. пoчињe oд  21.06.2021. гoдинe.

Дoкумeнтa сe дoстaвљajу у студeнтску службу  oд 8 дo 16 чaсoвa.

Пoтрeбнo je дoстaвити диплoму, 4 свeдoчaнствa (oригинaлe или oвeрeнe кoпиje), извoд из из књигe рoђeних, увeрeњe o држaвљaнству, oчитaну личну кaрту и 2 фoтoгрaфиje.

Приjeмни испит сe пoлaжe у прoстoриjaмa Aлфa БК Унивeрзитeтa 08.07.2021. гoдинe у 11 чaсoвa.

Потписивање споразума са високообразовним установама у региону

Потписивање споразума са високообразовним установама у регионуВЕСТ, 18.06.2021.

Сарадња са Високом школом за услужни бизнис из Соколца.

На Алфа БК Универзитету је 17. јуна склопљен Споразум о сарадњи између Алфа БК Универзитета и Високе школе за услужни бизнис. Предмет Споразума је међусобна сарадња уговорних страна у циљу унапређења едукативне делатности и пројеката од интереса за обе институције. Документ су потписали проф. др Маријана Јоксимовић, ректор Алфа БК Универзита и др Огњен Бакмаз, директор Високе школе за услужни бизнис.

Припреме за пријемни испит на Факултету за финансије, банкарство и ревизију

Припреме за пријемни испит на Факултету за финансије, банкарство и ревизијуВЕСТ, 18.06.2021.

Факултет за финансије, банкарство и ревизију организује бесплатну припремну наставу за пријемни испит за све будуће студенте заинтересоване да унапреде своје знање и општу информисаност из економије.

Настава се одржава током месеца јуна, средом од 11 часова у амфитеатру 4. Заинтересовани будући студенти могу се пријавити на и-мејл dekanffbr@alfa.edu.rs.

Часови се изводе уживо, уз примену епидемиолошких мера.

СТУДЕНТИ ФМС НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ТОКИЈУ

СТУДЕНТИ ФМС НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ТОКИЈУВЕСТ, 18.06.2021.

Српска репрезентативка у стрељаштву  и будући дипломирани менаџер Факултета за менаџмент у спорту Андреа Арсовић  верује да ће на Олимпијским играма у Токију направити бољи резултат него у Рију и Лондону. Србију ће на Играма у Токију представљати седморо стрелаца, међу њима је и вишеструка европска шампионка и студент Алфа БК Универзитета Андреа Арсовић.

Студенти Факултета за стране језике на обуци за симултано превођење

Студенти Факултета за стране језике на обуци за симултано превођењеВЕСТ, 11.06.2021.

Студенти четврте године Факултета за стране језике имали су прилику да се упознају са основним техникама симултаног превођења и начином рада у преводилачкој кабини. У сарадњи са специјалистичком школом Master Translation, у суботу 05.06.2021. године је за наше студенте организована двочасовна обука за симултано превођење.

Свечана додела диплома основних и мастер академских студија на Алфа БК Универзитету

Свечана додела диплома основних и мастер академских студија на Алфа БК УниверзитетуВЕСТ, 08.06.2021.

Дана 01.06.2021. године, смо се поздравили  са још једном успешном генерацијом дипломаца основних и мастер академских студија Факултета за стране језике, Факултета за математику и рачунарске науке и Факултета информационих технологија Алфа БК Универзитета. Овај дан свечане доделе диплома је био посвећен труду, залагању и стеченом знању наших студената на које смо поносни.

У име оснивача, професора, асистената, сарадника, и свих запослених на Универзитету, желимо да  изразимо захвалност дипломцима и да им пожелимо сваку срећу у животу – да се даље усавршавају, да знање и стручност успешно примењују у раду, и да остану истрајни на свом путу.

Алфа БК Универзитет ће увек бити уз вас!

Бесплатне припреме за пријемни испит на Факултету за стране језике

Бесплатне припреме за пријемни испит на Факултету за стране језикеВЕСТ, 04.06.2021.

Додатна настава након Бесплатног пролећног курса енглеског језика за средњошколце

На Факултету за стране језике су почеле бесплатне припреме за пријемни испит за будуће студенте, током месеца јуна. Настава се изводи четвртком у 10 сати.

Пријава заинтересованих полазника је путем мејла: fsj@alfa.edu.rs.

Часови се реализују уживо, уз мере безбедности.

КАКО ИСКОРИСТИТИ ПАУЗУ У ПРВЕНСТВУ НА ПРАВИ НАЧИН!?!

КАКО ИСКОРИСТИТИ ПАУЗУ У ПРВЕНСТВУ НА ПРАВИ НАЧИН!?!ВЕСТ, 02.06.2021.

Да професионални фудбалери имају и друге преокупације осим  зеленог терена, показао је и један од најбољих играча у домаћем фудбалу у последњих неколико сезона Вељко Бирманчевић. Бивши фудбалер Чукаричког, потенцијални А репрезентативац и нова аквизиција шведског Малмеа искористио је паузу у првенству да дође на свој Факултет за менаџмент у спорту и одговори свим неопходним обавезама редовног студента друге године основних студија. 

Приказ зборника Факултета за стране језике у Политици

Приказ зборника Факултета за стране језике у ПолитициВЕСТ, 01.06.2021.

Публикација Алфа БК Универзитета у рубрици за културу у угледном дневном листу

ПОСЛЕ ТЕРЕНА ЗАЈЕДНО И У УЧИОНИЦИ

ПОСЛЕ ТЕРЕНА ЗАЈЕДНО И У УЧИОНИЦИВЕСТ, 28.05.2021.

Да се сарадња са фудбалског правоугаоника може наставити и у студентској клупи показује пример једног од најбољих српских фудбалера Душана Влаховића, голгетера Фиорентине и државне репрезентације и др Милована Митића, његовог првог тренера и предавача на Факултету за менаџмент у спорту. Овај победнички тандем након фудбалских тема и тренинга посветио се и тренинзима едукације на њиховом Алфа БК универзитету.

На ред су дошле теме везане за менаџмент у спорту и размена искустава врхунског спортисте са својим некадашњим учитељом са терена, а сада и из студентског амфитеатра.

ДУШАНЕ, ТИ СИ ПОНОС ФМС И АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА!!!

Пројекат наставно-научног подмлатка Факултета за стране језике при Асоцијацији за канадске студије у Централној Европи

Пројекат наставно-научног подмлатка Факултета за стране језике при Асоцијацији за канадске студије у Централној ЕвропиВЕСТ, 26.05.2021.

Представљање научних истраживања о Алис Манро, добитници Нобелове награде из Канаде, на Алфа БК Универзитету.

СЈАЈАН РВАЧ И СТУДЕНТ ЗА ПРИМЕР

СЈАЈАН РВАЧ И СТУДЕНТ ЗА ПРИМЕРВЕСТ, 25.05.2021.

Најуспешнији сениорски спортиста Партизана у појединачним спортовима за 2019.годину, рвач Алекса Ерски успео је да направи квалитетан баланс између бављења врхунским спортом и студирања на факултету. Он је успешан студент треће године Факултета за менаџмент у спорту, Алфа БК универзитета и доказ је да млади људи могу све.

OUR STUDENTS, OUR STRENGTH!!!

Одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета СрбијеВЕСТ, 21.05.2021.

У среду, 19. маја 2021. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета Србије (КОНУС).

Седници, којом је председавала председница КОНУС ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић, присуствовало је 14 чланова Ректорског савета (од 17, колико их укупно има), као и други високи представници универзитета у саставу КОНУС, али и представници медија.

Прва тачка дневног реда била  је верификовање нове ректорке Алфа БК Универзитета проф. др Маријане Јоксимовић, која дужност ректора обавља од првог априла 2021.г.

Друго позивно писмо за Десету међународну конференцију „Језик, књижевност и будућност“ВЕСТ, 21.05.2021.

Јубиларни научни скуп на Факултету за стране језике Алфа БК Универзитета

МОМИРОВ НАСТАВЉА НЕСТВАРАН НИЗ СЈАЈНИХ КОШАРКАША НА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТУ

МОМИРОВ НАСТАВЉА НЕСТВАРАН НИЗ СЈАЈНИХ КОШАРКАША НА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТУВЕСТ, 20.05.2021.

Велике звезде су некада играле кошарку у дресу вршачког Хемофарма, док их је са трибина посматрао мали дечак Стефан Момиров. Пролазиле су године, тај клинац је растао и полако улазио у професионални кошаркашки свет, снови су брзо почели да му се остварују. У дресу репрезентације Србије освојио је са јуниорима европско злато, док је са Звездом играо финале јуниорске Евролиге. 

ИВАНА ЈОРОВИЋ НА НОВОМ ПОЧЕТКУ

ИВАНА ЈОРОВИЋ НА НОВОМ ПОЧЕТКУВЕСТ, 18.05.2021.

Ивана Јоровић, студент Факултета за менаџмент у спорту, Алфа БК универзитета и једна од наших најбољих тенисерки на путу је потпуног повратка у жижу спортске и тениске јавности након дуге борбе са врло неугодном повредом. Ивана није губила време, већ је паузу због повреде искористила на прави начин, посвећујући се студијама и на прагу је завршне године основних студија.

Надамо се да ће и на терену, као и пре повреде бити једнако успешна.

НАПРЕД ИВАНА И СРЕЋНО!!!

СТУДЕНТИ ФМС У СВЕТСКОМ ВРХУ

СТУДЕНТИ ФМС У СВЕТСКОМ ВРХУВЕСТ, 14.05.2021.

Србија и даље има само једну тенисерку међу 100 најбољих на свету. Нина Стојановић, студент четврте године Факултета за менаџмент у спорту је тренутно најбоље рангирана тенисерка Србије на ВТА листи. Тренутно заузима 85.позицију са тенденцијом напредовања.

Нина, желимо ти светски врх и успешно одбрањен дипломски рад на факултету.

Ти то можеш, јер су НАШИ СТУДЕНТИ, НАША СНАГА.

Свечани пријем   у част проф. др Јозефине Беке Тривунац

Свечани пријем у част проф. др Јозефине Беке Тривунац ВЕСТ, 13.05.2021.

Данас је на Алфа БК Универзитету уприличена свечаност поводом примопредаје ректорске дужности. Проф. др Јозефина Беке-Тривунац је дужи низ година ангажована на Алфа БК Универзитету као редовна професорка, након чега је вршила дужност  деканке Факултета за финансије, банкарство и ревизију и ректорке Алфа БК Универзитета. Дужност ректорке након три године,  препустила је новоизабраној ректорки проф. др Маријани Јоксимовић. Након пријема који је данас уприличен у част проф. др Јозефине Беке Тривунац  представници оснивача су се захвалили професорки на савесном и пожртвованом раду.

Вођени речима чувеног  Јохан Волфганг фон Гете-а ’’Ко не чини ништа за друге, не чини ништа ни за себе’’ пожелећемо проф. др Јозефини Беке Тривунац  сретна и успешна ангажовања у развоју научно-истраживачког стваралаштва ове високо образовне установе на чијем челу је била до скоро.

НАШИ СТУДЕНТИ,СНАГА И ПОНОС ФМС

НАШИ СТУДЕНТИ,СНАГА И ПОНОС ФМСВЕСТ, 12.05.2021.

Богдан Богдановић мастер менаџер Фаултета за менаџмент у спорту  је у оквиру регуларног дела сезоне у НБА лиги убацио 25 поена уз 5 скокова и 4 додавања уз шут 8-17 из игре од чега тројке 7-12 и у буквалном смислу разнео Вашингтон  Визардсе шутевима за три поена.

Ас Алфа БК универзитета  и наше кошарке је показао по ко зна који пут повезаност и синергију едукације и спорта и доказао нешто што могу само најбољи.

Браво Богдане!!!

Публикације Алфа БК Универзитета у Политици

Публикације Алфа БК Универзитета у ПолитициВЕСТ, 11.05.2021.

Научнe монографијe професорки Факултета за стране језике у рубрици о култури у угледним новинама