Е-часопис MOD.LIT.: Пројектна настава на Алфа БК универзитету

У оквиру Светског дана поезије, који се одржава 21. марта, Факултет за стране језике има задовољство вам представи електронско издање студентског часописа MOD.LIT..

Часопис је део пројекта који наставници са Факултета за стране језике раде на часовима књижевности са студентима. Овакав вид пројектне наставе укључује и теренско истраживање, као и активност и међусобну сарадњу студената и наставника из чега је до сада проистекло пет бројева посвећених модерној англо-америчкој књижевности.

Веома смо поносни што су есеји наших студената наишли на јако леп пријем, о чему сведочи велика посећеност на сајту www.academia.edu, и што су бројни позитивни коментари подстакли студенте и наставнике да наставе са објављивањем нових бројева.

Овом приликом, желили бисмо да вам представимо наш трећи број посвећен најпознатијој поеми 20. века „Пустој земљи“ чији је аутор Т.С. Елиота, а која представља централно место модернистичке поезије. У овом броју пронаћи ћете најзанимљивије делове из Дневника који су студенти писали као одговор на „Пусту земљу“, есеје о критичкој студији Т.С. Елиота, као и интервју са нашом бившом студенткињом и редитељком прошлогодишње представе на тему „Пуста земља“, Аном Кликовац, као и друге занимљиве текстове.

Надамо се да ћете уживати у овом броју, који представља само фрагмент критичке расправе о овој чувеној песми.

https://www.academia.edu/41349107/Issue_3_Behind_the_Waste_Land_December_2019_?fbclid=IwAR2VPsnvuR7re6WcNLMxVfKdJQaErU8znQQVJPW0aq68_UCnAP41z0Ke8p0