Позив за нови број Речи – часописа за језик, књижевност и културу

У припреми је тринаести број Речи, часописа посвећеног истраживању језика, књижевности и културе. Позив за слање радова отворен је до 1. септембра 2020. године.

Факултет за стране језике Алфа БК универзитета и уредништво часописа Речи обавештавају заинтересоване ауторе да радове за тринаести број Речи– часописа за језик, књижевност и културумогу слати до 1. септембра 2020. годинена електронску адресу reci@alfa.edu.rs.

Часопис Речи налази се у категорији истакнутих националних часописа (М52) и реферисан је у SCIndeksu. Покренут 2009. године, часопис од прошлог броја излази паралелно у штампаном и електронском облику у режиму отвореног приступа.

Часопис Речи посвећен је темама из свих области језика, књижевности и културе и поздравља објављивање радова у којима се истражују различити теоријски и емпиријски проблеми из ових подручја.

У часопису се објављују оригинални научни, стручни и прегледни радови, прикази, књижевна критика, оригинални књижевни преводи, интервјуи, итд. Изузетно се штампају критичка издања историјске, архивске, лексикографске, библиографске грађе и сл, као и ненаучна грађа која може бити од користи истраживачима.

Најновији број часописа Речидоступан је на интернет страници www.reci.rs, док се позив за слање радова и упутства за припрему текста могу преузети овде.

Надамо се да ћемо, уз Вашу помоћ, убудуће додатно унапређивати квалитет и углед Речи.